BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Детальный опис технології виробництва рибного борошна

                                                                                                     Технологія виробництва борошна кормового з відходів риби виконується в спеціальному апараті АДС-50. 0.jpegДля приготування БКР в металевий термос апарату АДС-50 завантажують сухий розсипний наповнювач - поглинач жиру (пшеничні висівки, відсепарований від клітковини соняшниковий шрот). Наповнювач - жиропоглинач за допомогою спеціальних ножів які обертаються із швидкістю 2000 обертів за хвилину, протягом декількох секунд перетворюється в пилоподібний стовп. Ножі призводять в аеродинамічний стан пилоповітряне середовище вмісту металевого термоса.

 

aglomerator sm crТурбулентне повітря захоплює частинки наповнювача - жиропоглинача з дна термоса, надає їм прискорення в режимі відцентрового кругового руху і піднімає їх по спіралі за рахунок спеціальних напрямних відбійників, закріплених на внутрішній поверхні термоса. В результаті тертя аеродинамічна суміш нагрівається. За кілька секунд роботи ротора сухі частинки наповнювача утворюють аеродинамічний кільцевої тор, постійно перемішуючись по всій висоті термоса. Далі на дно термоса подається рибна сировина в співвідношенні 1:7 з наповнювачем. Ножі апарату подрібнюють цю сировину до розміру часток 0,1-0,8 мм, надають йому прискорення, і спрямовують в кільцевої тор, де відбувається його змішування з наповнювачем протягом 7-9 хвилин. 

 

 За цей час контрольовані процеси внутрішнього тертя піднімають температуру суміші до 105-125° С. Завдяки цьому гігроскопічна волога суміші перетворюється на пару і видаляється. Білки і жири риби успішно сортуються на поверхні носія. При вологості 8-10 одиниць готовий продукт БКР направляється з термоса апарату на охолодження і просіювання, упаковується у відповідно марковану тару.